Ateliere de introducere în capoeira Angola

capoeira

 

Vă invităm joi şi vineri dupăamiaza, să faceţi cunoştinţă cu o artă vie cu multe dimensiuni, de rădăcină afrobraziliană: capoeira Angola.
Capoeira este joc, luptă, dans, muzică, poezie, teatru, tradiţie vie şi încă multe altele, în funcţie de cum este privită.
Artă dezvoltată în rezistenţă faţă de un sistem opresor şi nedrept, ea sudează comunităţi care să reziste, şi îi aduce pe cei care practică în contact cu animalul lăuntric.

O să cunoaştem moduri noi (sau străvechi, depinde de cum o vedeţi) de a ne mişca şi de a interacţiona, mişcări pornind de la observaţia naturii, o să cunoaştem un limbaj corporal de bază în capoeira, bazele interacţiunii în lupta jucată, dar o să avem şi ocazia să cunoaştem instrumentele şi cântecele, care sunt baza pentru cercul şi jocul de capoeira.

Iar pe sâmbătă vom încerca să ţinem împreună un cerc de capoeira Angola de stradă în Parcul Herăstrău, de la ora 14 cu multă joacă şi voie bună.

Introducerea în capoeira Angola este susţinută de Bogdan Rakolcza, elev al maestrului Lua Santana din Morro do Chapeu, Brazilia.
Practică capoeira de 8 ani, construieşte instrumente muzicale, percuţionist şi fondator al proiectului Cercul Întreg în Cluj Napoca, proiect comunitar de capoeira Angola, percuţii afrobraziliene şi muzică vie.

Participarea este liberă.

Pentru mai multe informaţii despre Cercul Întreg puteţi accesa:
http://totb.ro/libertatea-se-castiga-in-cerc/
http://www.cerculintreg.ro/Cercul-Intreg-2013-manifest.pdf (vă rog deschideţi-l local cu Acrobat, în Firefox sunt probleme cu transparenţele)
sau cautaţi pe Youtube canalul „Cercul Intreg”

 

facebook event: https://www.facebook.com/events/515162048541274/

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Lasă un comentariu