Cateva dintre proiectele noastre

Aveti aici o lista de idei pe care vrem sa le punem in aplicare. Sunteti bineveniti sa participati 🙂

Seară de film
Eveniment săptămânal urmat de discuții și dezbateri. Proiecțiile au loc în interiorul casei sau in curte, cand e vremea frumoasa. Suntem deschiși propunerilor.

Artist Transspace/Rezidență artistică
Mediu de manifestare artistică: de la procesul de creație și spațiul necesar acestuia, la expunere; cazarea artistului și includerea în grupul de inițiativă. Acest proiect țintește cu precădere artiștii tineri, fără acces la un mediu de exprimare artistică instituționalizat.

Bibliotecă
Conținutul este jumătate curatoriat și jumătate donat de susținători ai proiectului. Cărțile pot fi consultate doar la fața locului. Periodic vor avea loc de schimburi libere de cărți (free library).

Atelier de medii audio-vizuale

Artiști din medii audio-vizuale creează, expun și împărtășesc.

Atelier de bandă desenată
Desenarea și meșteșugul legării publicațiilor de benzi desenate. Spațiu de întâlnire pentru artiști din Brașov, Timișoara, Arad, București – în prezent colaboratori activi ai unei reviste independente de bandă desenată. Detalii pe Comicsuri.ro.

Desen după model
Atelier săptămânal de desen după model.

Ateliere de producție de obiecte
Crearea de obiecte utile casei (mobilier, decorațiuni, corpuri de iluminat, obiecte de uz casnic etc.) prin folosirea în mod inventiv de materiale reciclate și recuperate.

Târg freecycle – schimb liber de obiecte
Platforma de reciclare, relocare, reutilizare și schimb ale obiectelor funcționale pe care participanții sunt dispuși să le ofere. Extinderea în spațiu real a unui târg ce funcționează deja în mediul virtual (aproximativ 6000 utilizatori în București).

Workshop de permacultură urbană
Activitate ce reconsideră mediul natural în spațiul urban. Urmărirea implementării conceptului de agricultură urbană, peisaj natural urban și educație ecologică.
Acest atelier presupune cultivarea plantelor în diverse tipuri de recipiente (fixe sau mobile). Cuprinde o latură educativă ce vizează toate categoriile de vârstă; susținerea de discuții, prelegeri, proiecții de film documentar și o secțiune dedicată în biblioteca casei. Cu implicații în îmbunătățirea modului de viață urban.

Atelier susținut de Alex, inginer horticultor.

Couchsurfing

Coucsurfing este o platformă virtuală pentru turismul alternativ. Reconsideră ideea de călătorie în mediul urban prin adoptarea unor principii bazate pe interacțiunea directă între vizitator și locuitor al orașului. Aceasta presupune oferirea unui spațiu de cazare minimal și eventual ghidajul vizitatorului în stabilirea relației cu orașul vizitat, oferind în schimb același potențial în toate celelalte orașe ale lumii.

Atelierul de biciclete
Susținerea ciclismului urban prin: expoziții de biciclete, atelier de vopsit și personalizat biciclete (BițaColor – Lucian Simion)

Găzduim proiecte

Dacă ai o idee trimite-o la casacarol53@gmail.com

Anunțuri

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: