FILMUL DE JOI: 24 HOUR PARTY PEOPLE

529355_295443187256056_1609254202_n

 

Joia asta de la de la ora 20:00 proiectăm filmul „24 Hour Party People” (Michael Winterbottom, 2002). http://www.imdb.com/title/tt0274309

Desigur, astazi stim cu totii cine au sunt Sid Vicious, Ian Brown, Shaun Ryder dar imaginati-va ca este 1976 in Manchester si asistati la un concert cu ei, aflati abia la inceputuri. Cine ar paria pe ei ca vor ajunge sa schimbe muzica? Se pare ca Tom Wilson, fondatorul Factory Records, a avut aceasta viziune si a facut tot posibilul sa-i promoveze, mergand pana la sacrificiul suprem de a semna contracte cu trupele pe care le sponsoriza in care specifica rosu pe alb (pentru ca le scria cu propriul sange) ca nu are nicio pretentie materiala, ci doar sa le produca muzical. Ceea ce l-a adus in pragul falimentului, avand in vedere ca avea de-a face cu o gasca de punkeri drogati care fie ii cheltuiau bugetul pentru inregistrari pe excursii exotice, fie se sinucideau. Pe langa Sex Pistols, Happy Mondays, Joy Division, The Stranglers, New Order, The Clash, The Jam, Buzzcocks, Iggy Pop, Siouxsie and the Banshees in film apare chiar si Dumnezeu, care-i reproseaza la final lui Tom Wilson ca nu a facut contract si cu The Smiths.

Dupa proiectie continuam seara muzicala cu un concert Jazzadezz.
https://www.facebook.com/events/493933387340081/

P.P.S. (Post Punk Scriptum) personajul meu preferat din film este Bez, dansatorul celor de la Happy Mondays. Pur si simplu in timpul unui concert s-a urcat pe scena si a inceput sa se bataie, iar de atunci a fost mereu cu ei.

Reclame

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Un comentariu

  1. Pingback: the Art in Arthur Verona @ Street Delivery 2013 | theSunJoes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: