Expozitia de pictura „Pata Umana” – Adrian Iurco

Pata umana - Carol 53

Pata umana – Carol 53

Va invitam cu mare drag la vernisajul expozitiei de pictura „Pata Umana”, realizata de pictorul Adrian Iurco, rezultat al unor indelungi framantari cu privire la Fiinta Umana ca si concept intr-o lume in care impresia unei distopii care tinde sa tina locul normalitatii este palpabila in viata de fiecare zi, iar materialismul devine piatra de temelie a unei noi scari de valori ce caracterizeaza din ce in ce mai pregnant o umanitate intr-o deriva prea usor asumata.

Cuvintele lui Adrian Iurco despre expozitia „Pata Umana” rezuma intru totul esenta acestei expozitii:

„Pata Umană, o expoziţie creată din dragoste si compasiune pentru Fiinţa Umană.

Taina firii umane mă fascinează si mă uimeste prin complexitatea ei, un amestec sublim de stări dintre cele mai antagonice si genial impletite.

Este uimitor cum un trup finit si material poate cuprinde in sine un suflet atȃt de mare si imaterial, animat de un spirit rupt din Infinit, care priveste afară din cusca umedă si caldă prin fereastra holbată a ochilor, avȃnd o puternica dorintă de a zbura. Prin ignoranţa noastră reusim un lucru de o genialitate demonică, aceea de a limita orizontul spiritului si de a-i da impresia că nu are incotro zbura.
Cu cȃt ne afundăm in material – tendinţă a omului ‘’modern’’ -, cu atȃt uităm de spirit, acesta părăsindu-ne, lăsȃnd in urma sa un suflet gol, chinuit.

Uneori spiritul revine, dar atunci cȃnd acesta lipseste, omul are o tendinţă de autodistrugere, de degradare, de prăbusire din exterior spre interior asemănător imploziei. Pentru a reumple golul creat, nu rămȃne decat soluţia uitării, a resemnării, a devorării semenilor, războiul.

Aceasta Pată Umană suntem noi, este umbra noastră lăsată de trupul material, umbră a unei masinării capabile sa transforme apa in lacrimă, ritmul inimii in iubire si foamea in demon.”

http://adrianiurco.ro/

Criticile de orice fel sunt asteptate in persoana, joi 9 mai, incepand cu ora 19.30, la Carol 53 (Bd. Carol, nr.53, Bucuresti).

facebook event: https://www.facebook.com/events/572881876066506/

Reclame

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Un comentariu

  1. Pingback: the Art in Arthur Verona @ Street Delivery 2013 | theSunJoes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: