Recital SOLARTIS QUARTET în aer liber

matineu_23_iunie_la_Carol_53

Cvartetul de coarde Solartis ne-a încântat până acum toate diminețile de duminică în cadrul matineurilor de la Carol 53. Dar e timpul pentru o schimbare. Duminică seară, grupul Solartis ne va înfiora și înviora în curte, pe răcoare. 🙂

Un cvartet incandescent, inovator și tânăr, Cvartetul Solartis este format din 4 tineri muzicieni, absolvenți si studenți ai Universității Naționale de Muzică din București: Sabin Penea (Vioara I), Ana Maria Marian (Vioara II), Laura Zecheru (Viola) și Andrei Nițescu (Violoncel).

În luna Decembrie a anului 2012, cvartetul a obținut Premiul III la Concursul W.A.Mozart, desfășurat la Cluj și câteva luni mai târziu, Cvartetul Solartis a câștigat secțiunea de Muzica de Cameră a concursului „Drumul spre celebritate” 2013 desfășurat la Palatul Mogoșoaia.

Ca și perfecționare muzicală, Cvartetul Solartis a luat parte la un Masterclass de Cvartete, susținut de profesorul Stefan Metz (Rector al Academiei de Cvartete din Amsterdam).

În luna aprilie a anului 2013, Solaris Quartet au fost invitați de către trupa Timpuri Noi să colaboreze pentru realizarea unui concert unplugged al trupei, susținut la cinematograful Scala București.

Tot în luna aprilie a acestui an, cvartetul a început împreună cu Carol 53 o colaborare pentru susținerea și promovarea muzicii clasice de cameră, din care face parte și concertul din seara aceasta.

facebook event: https://www.facebook.com/events/542869342439385/

Reclame

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: