Ritmo del Flamenco

Ritmo del Flamenco la Carol 53

 

 

RITMO DEL FLAMENCO
De la bolero la tango și flamenco, într-un spectacol de ritmuri, chitară și dans
Cu Pilar Diaz Romero (voce, dans) şi Tiberiu Gogoanţă (chitară)

Rezervări L-D: 10:00-22:00 (0746 847 088)

Flamenco-ul este una dintre cele mai intense manifestări artistice ale culturii spaniole. Este o artă profundă și vie, de o mare versatilitate, care pune în scenă trăiri și sentimente adânci, într-o estetică minimalistă, esenţializată, este o sinteză perfectă între tradiţie și avangardă, între tehnică, expresie și improvizaţie. Are o extraordinară capacitate de comunicare transculturală, care se datorează dialogului direct cu zona profundă a fiinţei umane, acolo unde limbajul dispare și vorbesc doar sentimentele. În flamenco există tragedie, dar și pasiune și iubire. Există conflicte, dar și serenitatea de după furtună, iar în final totul vorbește despre bucuria de a trăi. Un spectacol de flamenco este o întâlnire cu propria esenţă într-un univers permanent frământat, dar magic.

Pilar Diaz Romero s-a născut în 1977, la Barcelona, într-o familie de artişti flamenco, din sânul căreia se desprind figura străbunicului, Antonio Romero, bailaor de flamenco cunoscut în numeroase tablao din Sevilla, şi cea a bunicului, chitaristul flamenco Paco Romero, cel care, ani la rând, a acompaniat-o pe dansatoarea Carmen Amaya în Barcelona. A început să cânte încă din copilărie, ajungând în scurt timp să evolueze în tablao, la Madrid şi Barcelona. A colaborat cu chitarişti consacraţi, printre care Justo Fernandez (Barcelona), Felipe Maya sau Jeronimo Maya (Madrid). Împreună cu compania “Increpacion Danza”, a susţinut concerte în Anglia, Olanda, Germania, Portugalia, Italia, precum şi pe multe scene din Spania.

Tiberiu Gogoanţă s-a născut în România şi a început studiul chitarei la liceele de muzică din Piteşti şi Bucureşti. După absolvirea liceului, realizând că este iremediabil atras de chitara flamenco, a plecat mai întâi în Olanda, unde a studiat timp de un an cu Paco Peña, şi apoi în Spania, unde a urmat cursurile maestrului Manuel Granados, la Conservatori Superior de Música del Liceu, din Barcelona. A concertat în numeroase tablao şi peñas flamencas, printre care “El Cordobés”, “El Patio Andaluz” şi “Tarantos”. A acompaniat numeroşi cantaori (printre care El Mantecao, Gloria Mateo, Alba Guerrero) şi dansatori: Nacho Blanco, Eva Santiago, Issac Barbero, Cristina Blanco, Juan Mateo, Antonio Alaya, Eli Alaya. A colaborat cu compania dansatoarei Nuria Ventura, fiind invitat să participe la turneul acesteia în Columbia. A susţinut numeroase concerte în formula de cante y guitarra, în Barcelona, Sevilla, Huelva, Bilbao, Santander.

Spectacolul va fi susținut în curtea casei, în cazul în care vreme nu este favorabilă acesta se va muta în holul mare de la parterul casei.

Preț bilet: 20 lei

Vă așteptăm!

 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/454028754688635/

Reclame

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: