Kinofest 2014, editia a 8-a, Cinema Union, Energiea Pub, Carol 53, Gradina cu filme

10672226_10204377488934762_2110808166048924901_n

 

Kinofest 2014, editia a VIII-a
Baga filme!

In laboratoarele Kinofest, preparam a 8-a editie a festivalului de film digital. Se iau 4 locatii diferite, ingrediente kino: animatii, filme de fictiune, videoclipuri, microfilme si se presara actiune!
Intre 26 si 28 septembrie, vino la Cinemateca Union, Energiea Pub, centrul cultural independent Carol 53 si Gradina cu filme sa vezi tot ce e mai bun in domeniul digital: peste 200 de scurtmetraje premiere in Romania, dintre care 67 in competitie, programe de filme germane, filme spaniole, filme japoneze, productiile celor mai bune scoli de animatie franceze (Gobelins si ArtFx), si multe altele.
La fel ca anul trecut, competitia de Micromovie are loc online pewww.kinofest.com, intre 1 si 28 semptembrie: filmele finaliste sunt disponibile pentru vizionare pe internet si pot fi votate de public, iar filmul care aduna cele mai multe aprecieri este desemnat castigator.
Competitiile de Animatie (32 de filme) si Fictiune (20 de filme) vor fi proiectate la Cinema Union si jurizate de profesionisti.
Juriul de animatie: Cristina Zaharia (critic de film si redactor-sef Port.ro), Radu Tinc (art director MEKA Creative Open Space, grafician si animator), Bogdan Lazar (director de animatie si co-proprietar la Golem Studio), Eugen Erhan (desenator), Andrei Cotrut (desenator).
Juriul de fictiune: Mihai Fulger (jurnalist si critic de film, redactor-sef la Cinemateca Romana), Catalin Saizescu (regizor de film), Toma Cuzin (actor), Claudia Motea (actor si scenarist), Diana Metiu (scenograf si profesor).
In selectia oficiala de filme sunt prezenti patru autori romani: Cristina Grosan (“O vacant la mare”) in competitia de Fictiune, Andrei Nicolae (“Space Boy and Space Dog”) la Micromovie, iar in sectiunea Off Competition Cristina Dalea (“Just One More”) si Maria Pla (“No Way Entry”).
Ca spatii culturale evidentiate in festival – va exista un program de limba germana, productii 2014, exceptionale (14 filme) prezentat de Goethe Institut Bucuresti. Germania a fost mereu una din primele 4 tari ca numar de filme prezentate la Kinofest. Si anul acesta filmele germane sunt o prezenta importanta, calitatea si originalitatea lor confirmand odata in plus valoarea de trendsetter a spatiului cultural german, valoare care ii pune mereu pe creatorii germani in avangarda filmului digital.
Japonia e de asemenea reprezentata in festival, cu o prezenta consistenta de trei ore de program – o selectie de scurtmetraje japoneze din festivalul Short Shorts Film Festival&Asia 2014.
Filmele din sectiunile oficiale vor putea fi vizionate la Cinematograful Union (Ion Campineanu 21); intrarea costa 20 lei/zi (7 ore de proiectii) sau abonament 40lei/3 zile. Biletele se pot cumpara: in avans de la myticket.ro, si in zilele festivalului – de la Cinema Union.
La Energiea Pub, Carol 53 si Gradina cu filme intrarea este libera.
Anul acesta, afisul festivalului a fost desemnat prin concurs public, international. Autorul propunerii castigatoare este Aaron Thai, animator si grafician stabilit in Londra.
BAGA FILME! La Kinofest 2014.

Kinofest este un proiect cultural romanesc, original, realizat de Asociatia Kinofest.
Cu spijinul Centrului National al Cinematografiei
Parteneri: British Council, Goethe-Institut Bucuresti, ANF, Kiss FM, Zile si Nopti, Apa Nova, 220.ro, IQADS, Aimee, Temple Media
Parteneri media principali: Digi 24, Digi Film, “Ca-n filme”
Parteneri media: CinemaRX, Modernism.ro, Cinefan.ro, Spectacular, Gens du Bien, Yotransfer.ro, B356.ro, IQool, Creionetica

Despre Kinofest
Kinofest este cel mai important festival de film digital din Romania organizat incepand din 2007.
In cele 7 editii Kinofest, au fost prezentate peste 2500 de scurt-metraje, in ceea ce noi consideram a fi cea mai buna selectie de filme dintr-un festival romanesc (60% filme premiate international, 90% premiere in Romania, 20-30% premiere mondiale, concurenti castigatori de Oscar, Cannes, Annecy, etc).
Kinofest promoveaza genuri si tehnici variate de filme, unele populare sau din contră mai putin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul isi propune sa promoveze noile viziuni in media, tehnologii inovative, artisti independenti si creatiile lor – film, muzica si arte vizuale.

facebook event: https://www.facebook.com/events/816341501731334/?ref_notif_type=plan_user_joined&source=1

Reclame

Despre Carol 53

Casă în curs de resuscitare. Nod cultural și de voie bună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: